De manicure

Een bezoek aan een manicure heeft voor iedereen een andere reden maar wel allemaal voor hetzelfde doel; namelijk goed verzorgde handnagels en handen.

Een verzorgde hand en -nagels valt niet zo op maar zeggen veel over uzelf en is een visitekaartje. Een onverzorgde hand valt daarom des te meer op!

Als manicure kan ik u helpen om uw hand en -nagels verzorgd te houden.

De medisch manicure

Helaas heeft niet iedereen gezonde sterke nagels en ligt er een andere oorzaak achter.

Bij langdurig gebruik van gellak kunnen er allerlei problemen ontstaan zoals delamineerde, dunne en/of brokkelige nagels.

Maar deze problemen kunt u ook hebben terwijl u nog nooit gellak heeft gebruikt of zelfs uw nagel gelakt heeft.

Er zijn bestaan veel afwijkingen aan nagels, te veel om op deze pagina te benoemen.

Sommige klachten kunnen we verhelpen, sommige klachten kunnen we verlichten maar aan sommige klachten kunnen we helemaal niets doen.

Hieronder staan een paar nagelafwijkingen, heeft u een andere klacht als hieronder beschreven, kunt u een afspraak met mij maken, misschien kan ik wat voor u betekenen.

Met IBX-programma is het mogelijk om beschadigingen in de nagels te herstellen, zwakke nagels te verstevigen en kwetsbare nagels te beschermen.

Omdat de cellen van de nagelplaat een niet aaneengesloten geheel vormen maar kleine ruimten heeft tussen de cellen, dringt de IBX in deze kleine ruimten en wordt bij het uitharden verweven met de nagelplaat. De IBX hecht alleen aan zichzelf en niet aan de keratine welke in uw nagel zit. De nagelplaat zal steviger en minder kwetsbaar worden, eventuele beschadigingen worden opgevuld en de nagel behoud zijn flexibiliteit. Uw nagel is in feite een betere nagel geworden.

Het IBX: Repair en Strength-programma bestaat uit meerdere fases:

In de 1ste fase worden nagels behandeld die

  • Beschadigd en zeer dun zijn

  • Beschadigd en loslatende (delamileerde) nagels

  • Ernstig geribbelde en broze nagels zijn

  • Na verwijdering van de kunstnagels

In deze fase is de behandeling 1 x per week voor de duur van 3 weken.

In de 2de fase van het programma dient

  • Voor de nagels aan het herstellen zijn

  • Eventueel moeite hebben met de nagelgroei

  • Zwaar gegroefd zijn

In deze fase is de behandeling elke 2 weken

En in de 3de fase van het programma worden de nagels in goede conditie gehouden zodat u mooie natuurlijke nagels heeft met of zonder nagellak.

Omdat het product kleurloos is, is het geschikt voor zowel vrouwen als mannen.

Voor de behandelingsprijs, verwijs ik u graag naar ‘Tarieven’ op de website.

Schimmelinfectie onder de nagels

Onder een nagel kan een schimmelinfectie komen. Deze nagelplaat kan verkleuren, dikker worden, inscheuren en zelfs pijnlijk worden.

Met een speciale gel die op de nagel geplaatst wordt en de nagel afsluit van zuurstof zal samen met een tinctuur de schimmeldraden uit de nagelwortel getrokken worden.

Indien u graag wilt weten of u een schimmelnagel heeft of niet, is het bij mij mogelijk om tijdens de behandeling dit te laten testen.

Deze test is uitsluitend verkrijgbaar voor artsen, dermatologen en (medisch) pedicure en u dient bij het maken van de afspraak kenbaar te maken dat u een dergelijke test wil.

Voor de prijs van de FunciCheck, verwijs ik u graag naar ‘Tarieven’ op de website.

Oncologie & handnagels

Eenvoudig gezegd ontstaat een handvoet syndroom door een lekkage van chemotherapie door de vaatwanden van de haarvaten in het huidweefsel van de voet of hand via de zweetklieren.

Dit kan milde tot ernstige ontstekingsreacties geven zoals een steriele ontsteking van de huid, droge en soms een schilferige huid, roodheid en pijn. Maar ook zwellingen, eelt in de handpalmen, kloven, blaren, wonden en zweren.

In overleg met de oncologische verpleegkundige kan er een behandelplan opgemaakt worden om de last van deze handvoet syndroom te minimaliseren.

Diabetes en handnagels

Diabetes is een stofwisselingsziekte en kan invloed hebben op uw handen. Denk hierbij aan koude handen, tintelende vingertoppen, verkleurende nagels, droge en dunne inscheurende nagels.

Omdat we te maken hebben met een onderliggende ziekte is het niet mogelijk om de nagels te genezen. Wel adviseren wij een hoogwaardige nagelolie aan die snel wordt opgenomen en diep in de nagel dringt maar vooral niet vettig aanvoelt. Door minimaal 2 maal per dag deze olie te gebruiken voedt u de nagel en versterkt u de nagel.

Reuma & Handnagels

Ongeveer 1 op de 5 mensen in Nederland hebben een reumatische aandoening. Hieronder zijn veel mensen die de aandoening reumatoïde artritis en artrose hebben.

Met pijnen bij de gewrichten, droge dunne of juist verdikte nagels, brokkelig, ruw, gespleten nagels enz.

Met behulp van raster tapes proberen wij de pijn te verlichten in de handen. Deze raster tapes geeft een minimale oppervlaktespanning van de lichaamscellen met als gevolg een betere doorbloeding en lift de huid zodat de pijnzintuigen minder druk ontvangen.

Psoriasis en de nagels

Psoriasis komt veel voor en is een chronische aandoening van de huid.

Psoriasis Palmoplantaris ofwel de ziekte van Andrews Barbers geeft rode, verharde en schilferende plakkaten die gemakkelijk uitdrogen en openscheuren en pijnlijke kloofjes en wondjes achterlaten.

Uw behandeld arts zal u de middelen aanbieden die bij uw ziektebeeld past.

Wel kan ik u adviseren met bepaalde producten om de huid zacht en soepel te houden.