Behandeling

U heeft vast wel eens last gehad van voetproblemen. Bijvoorbeeld blaren, kloven of schimmelnagels…

Voetproblemen ontstaan veelal doordat u er onnodig lang mee ‘rondloopt.’ Dit terwijl een erkend pedicure uw voeten vaak pijnloos en binnen een behandeling van circa drie kwartier weer in topconditie brengt. Daarna loopt u weer als op 'wolken'.

In het keuzemenu, hierboven, kunt u diverse specifieke informatie over voetklachten vinden. Met daarbij ook tips over hoe u zelf verschillende vervelende voetproblemen kunt voorkomen.

Goede voetverzorging is een noodzaak

Iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging of u nu man of vrouw, jong of oud, veel zit, loopt of staat.

Uw voeten zijn uw beste onderdanen, ze dragen u de gehele dag.

Maar wanneer uw voeten pijnlijk worden gaat u ongemerkt anders staan. Door deze verandering van houding ontstaan weer andere klachten bv. rug-, nekklachten, enz.

Een bezoek aan de pedicure is absoluut geen luxe wanneer u beseft dat een pedicure de veranderingen in de voet opmerkt en u verder, binnen haar mogelijkheden, helpt.

Wat doet een pedicure?

Een volledige behandeling begint met het desinfecteren van de voeten, vervolgens wordt de huid en nagels van de voeten onderzocht, de nagel(omgeving) wordt schoongemaakt en worden de nagels op de juiste manier geknipt en verzorgd, de nagelplaat wordt gepolijst.. Het eelt en de likdoorns worden weggehaald en kalknagels verzorgd. Ingroeiende nagels behandeld. Als de conditie van de voet het toelaat wordt de behandeling afgerond met een kleine voetmassage.

De vervolgafspraken

Gebruikelijk is een behandeling eens in de 6 weken voldoende. Doch de frequentie van behandelen is voor iedereen persoonlijk en is helemaal afhankelijk van de aard van uw voetprobleem. Soms ligt het hoger en soms wat lager. Hierin wordt u geadviseerd.